ПАКЕТ Антиакне терапия

Какво представлява акнето?
Акне вулгарис е едно от най-често срещаните заболявания. Почти всеки човек в пубертета е имал акне, което е било изразено в различна степен. Поради тази причина акнето е известно още като младежки пъпки. При голяма част от хората след преминаване на пубертета настъпва спонтанно оздравяване. В някои случаи заболяването може да продължи до 4-то десетилетие или дори до края на живота. При около 20% от хората акнето протича тежко и оставя трайни физически или психически промени.

Акнето се характеризира с наличие на възпалителни и невъзпалителни промени. Възпалителните изменения включват наличие на папули, пустули и нодули - т.нар. "пъпки". Невъзпалителните промени включват наличие на отворени (черни точки) и затворени (бели точки) комедони.

Обикновено двата пола са еднакво засегнати от акне, като се счита, че при мъжете заболяването протича по-тежко. Причина за това е хормоналното въздействие.

Акнето е заболяване, което засяга лицето и поради тази причина голяма част от хората намират за козметично неприемливо да имат акне. Акнето може да създаде сериозен психологичен дискомфорт, както на тийнейджърите, така и на възрастните хора.

Акнето е заболяване, което се появява в области, в които има изобилие от мастни жлези. Такива области са лицето, горната част на гърдите и гърба. Основна проява на акнето са себореята, образуването на комедони и възпалителни промени (т.нар. пъпки).

При преминаване на акнето остават белези. Ето защо не бива да се чака дълго време преди да се предприеме лечение.

Акнето е едно от най-често срещаните заболявания. Засяга всички раси и може да стартира в различна възраст, но най-често започва в тийнейджърските години или при млади хора. Има тенденция заради по-ранното съзряването акнето да стартира в по-ранна възраст.

Наследственост от първа линия при акне се отчита при около 80% като при тези, които имат фамилна обремененост, заболяването започва по-рано и протича по-тежко.

Установено е, че около 80% от хората между 11- и 30-годишна възраст в определен период от време имат акне. Средно тежкото и тежкото акне засяга около 20% от младите хора и тежестта корелира с половото съзряване. Суицидните опити са по-чести при хората, страдащи от по-тежки форми на акне.

При някои хора акнето перзистира и на 40 и на 50 годишна възраст. Епидемиологичните данни при хората на 40 годишна възраст сочат, че около 1% от мъжете и 5% от жените все още имат акне.

Характерна особеност на по-тъмната кожа с акне е по-голямата честота на "помадно акне" и склонността за пигментиране на засегнатите места.

Какви видове акне има?
Акнето е заболяване, което при различните хора може да протича по различен начин. В пубертета почти всеки човек е имал акне, което в повечето случаи преминава спонтанно.

При някои хора акнето може да протича много леко само с единични комедони, предимно отворени, без да има възпалителни лезии.

Най-често се среща така нареченото обикновено и папуло-пустулозно акне. По-тежка проява на акне е конглобатното акне. Едни от най-тежко протичащите форми са инверсното и фулминантното акне. Акне може да има дори и при бебетата и малките деца, а при някои жени причина би могла да бъде и хормонален дисбаланс.

Комедоните са първата проява на акне, а образуването на затворени комедони е предпоставка за поява на възпалителни изменения. Това акне се отбелязва като първа степен на тежест.

Лекото по тежест акне (втората степен) се характеризира с наличие, освен на комедони и на единични възпалителни лезии - папули и пустули.

При средното по тежест (трета степен) акне има комедони и множество възпалителни лезии - папули и пустули.

При тежкото акне (четвърта степен) има комедони, а възпалителните лезии, освен от папули и пустули са представени и от възелчета и синуси. Освен това може да има и остатъчни промени като белези или кисти.

Какви са причините за появата на акне?

Много са факторите, които са отговорни за възникването на акне при всеки отделен човек. Ключова роля има наследствеността.

Други причини, отговорни за възникване на акне, са продукцията на себум, въздействието на хормоните, участието на нормални, патологични бактерии и характеристиките на космено-мастния фоликул, нарушена кератинизация, ролята на микроорганизмите, хормоните и имунитета. 

Какво може да влоши акнето?

Генетични фактори, прием на някои лекарствени продукти, хранителен режим, стрес, прекомерно докосване на лицето, горещ и влажен климат, изстискването на лезиите, козметика с мазна основа, лоша хигиена, хормонален дисбаланс.

Кога трябва да потърсите специалист?

Широко разпространено е схващането, че акнето е заболяване, което преминава от само себе си и не е необходимо поради тази причина да се търси помощ от специалист. Ето защо някои хора чувстват притеснение да потърсят специализирана помощ.

За да си помогнете сами с това дали има нужда да се консултирате с Козметик/Дерматолог, разгледайте следните становища и преценете дали някое от тях се отнася и за вас.

1. Акнето ме прави срамежлив.

2. Акнето ме кара да чувствам смущение.

3. Откакто имам акне, изгледът ми към живота е по-малко оптимистичен.

4. За борбата с акне не ми е помогнало нито едно от средствата, които се продават без рецепта и аз съм опитал.

5. Продължават да се появяват нови лезии и акнето се влошава.

6. Забелязвам поява на белези на местата, на които е имало акнеична лезия (пъпка).

7. По кожата имам отворени, затворени комедони и едновременно с това болезнени, изпълнени с гной лезии (нодули) и червеникави петна.

8. Имам тъмен цвят на кожата и след преминаване на акнеична лезия (пъпка) ми остават по-тъмни от околната кожа петънца.

9. Ако забележите влошаване или поява на странични ефекти след приложение на лечение.

10. Ако до 3-я месец не изчезне акнето при бебета.

Ако някое от тези твърдения се отнася до вас консултацията със специалист - козметолог може само да Ви е от полза. Днес, почти всяка форма на акне може да бъде успешно излекувана.

Козметологът ще Ви помогне:

да се освободите от наличните промени по кожата
да не Ви се появяват нови лезии и
да се намали риска от поява на белези.
Кожният лекар ще Ви даде указание как да се грижите за кожата си. Нерядко причината за поява на акне може да се дължи на неправилната грижа за кожата и употреба на неподходящи продукти.

Какво е лечението на акне?

Акнето е заболяване, което има тенденция с времето да преминава спонтанно и дори без лечение. Този факт обаче не означава, че акнето не изисква да бъде лекувано.

Целта на лечението е да се намали продължителността и тежестта на акнето, да се намали рискът от образуване на белези и да се подобри психоемоционалното състояние на пациентите. За съжаление по-тежките форми на акне може да продължават по-дълго време, въпреки провеждането на лечение.

Акнето е комплексно заболяване и за съжаление не съществува средство, с което да се повлияят едновременно всички фактори, отговорни за възникването му - излишък на себум, възпаление, хиперкератинизацията, свръх пролиферацията на пропионибактериум акнес, хормонално въздействие, наличие на допълнителна инфекция. Ето защо, когато се подбират средствата за лечение на акне, се избират в зависимост от тежестта на акнето, както и вида на промените. Това е и причината да няма еднозначно и стандартно лечение за всички страдащи от акне - ако за един едно лечение е успешно, за друг то може да няма никакъв ефект. Освен това за подбора на лечение много голямо значение има и типът на кожата. Ние в LYLYT BEAUTY STUDIO изготвяме индивидуална програма за намаляване и лечение на акне за всеки клиент. 

Пакетът за целогодишна грижа включва 12 процедури - по една всеки месец.

Свържете се с наш представител и вземете пакета на преференциални цени - заплащате 10 процедури и получавате още 2 подарък от нас. 

С този ПАКЕТ Вие не просто си купувате процедури - Вие си ПОДАРЯВАТЕ ЗДРАВЕ и ГРИЖА.

 

900,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 900,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
); } catch(err){ } }; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dg_scr, s); })();